Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Társasági hírek

 • Prof. Dr. Martos Éva beszámolója hazánk sportorvosképzés rendszeréről
  [2022.04.11.] - MST - Hírkategória: Általános
  A Sport Health (Sport Health is Sports Medicine Australia’s (SMA) quarterly magazine) 39/2/2022. száma bemutatja más országok sportorvosképzés rendszerét. Hazánkról Martos Éva professzornő számolt be.

  A beszámoló megtekinthető ide kattintva
 • Elment Szűcs Rita
  [2022.03.21.] - MST - Hírkategória: Általános
  Életének 69. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Szűcs Rita, a Magyar Sportorvos Társaság adminisztrátora, lelke, mindentudója, mondhatjuk azt is hogy mindenese.

  Szűcs Rita halálával lezárult egy korszak Társaságunk életében.
  Több, mint húsz éven át Rita intézett szó szerint minden adminisztratív ügyet, a kötelezőtől az önként vállaltig. Tökéletesen precízen és mind ehhez készségesen, mosolygósan. Hívhattuk ünnepnap, hétvégén, késő este, ha éppen akkor szerettük volna megtudni, vajon ki kapott utoljára Dalmady emlékérmet, vagy befizette -e a tagdíjat valaki.

  Nemcsak az…
   

  bővebben >>

 • Dr. Riha Éva (1929 – 2022)
  [2022.02.14.] - MST - Hírkategória: Általános
  Gyászol sportorvostársadalmunk. Életének 93. évében elhunyt Dr. Duray Aladárné Dr. Riha Éva nyugalmazott sportorvos, gyermekgyógyász főorvos.

  Orvosi diplomáját 1954-ben kapta kézhez, első munkahelye a Heim Pál Kórház volt. 1958-ban szakvizsgázott gyermekgyógyászatból. Gyermekei megszületése után rendelőintézeti munkát vállalt. A sportorvostan szakvizsgát 70 évesen tette le. Sportorvosként 1992-től először a fővárosi XI. kerületben dolgozott, majd a Sportkórház alkalmazásában látta el feladatát. Sokszor lehetett találkozni a filigrán, apró termetű doktornővel sportorvosi ügyeleteken, torna-…
   

  bővebben >>

 • Elhunyt Dr. Miltényi Márta
  [2021.12.16.] - MST - Hírkategória: Általános
  Fájó szívvel tudatjuk a hírt mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy méltán tisztelt és szeretett Tagtársunk, Dr. Miltényi Márta életének 82. esztendejében elhunyt.

  A Magyar Sportorvos Társaság Vezetősége Tagtársaink nevében is együttérzését fejezi ki a családnak és az atléták közösségének.

  Dr. Miltényi Márta nekrológja megtekinthető ide kattintva • Sportegészségügyi beszámoló a 2021. évi Tokiói XXXII. Olimpiai Játékokról
  [2021.11.16.] - MST - Hírkategória: Általános
  A kiutazó egészségügyi csapat összetételét elsősorban a Szövetségek igénye alapján állítottuk össze. Fontos alapelvünk volt, hogy a csapatsportok és a nagyobb létszámú csapatok (atlétika, úszás, vívás) saját megszokott orvosukkal és terapeutáikkal dolgozhassanak. A kiemelkedően sokféle sportot képviselő delegációt 4 központi orvos és két terapeuta segítette. A létszám véleményünk szerint megfelelő volt, szinte valamennyi eseményen jelen tudott lenni orvos és/vagy terapeuta. A 13 orvosból 5-en teljesítettek szolgálatot a falu nyitásától a zárásig. A sportágak mellett összesen 17 terapeuta dolgozott..

  A…
   

  bővebben >>

 • 2022 tavaszára halasztjuk a Magyar Artroszkópos Társaság és a Magyar Sportorvos Társaság közös Szimpóziumát!
  [2021.10.20.] - MST - Hírkategória: Általános
  Tisztelt Tagok, tisztelt Regisztrált résztvevő !

  Ahogy arról bizonyára már értesültek, a 2021. november 14-én kijött - Emberi Erőforrások Minisztere dr. Kásler Miklós - miniszteri utasítás az egészségügyi ágazatba tartozó szakmai tárgyú rendezvények, így különösen a szakmai konferencia, a szakmai nap, a szakmai fórum, szakmai előadás, szakmai továbbképzés, szakmai tanfolyam, tréning személyes jelenléttel történő megtartását a visszavonásig megtiltja.

  Fenti utasítás alapján a Magyar Artroszkópos Társaság Elnöksége úgy határozott, hogy a december 3-4-re, Visegrádra tervezett eseményt…
   

  bővebben >>

 • Beszámoló a 36. Sportorvos Világkongresszusról (Athén, 2021. szeptember 23-26.)
  [2021.10.06.] - MST - Hírkategória: Általános
  A kétévente megrendezésre kerülő Világkongresszust (az előző 2018-ban Rio de Janeiroban volt) a Covid pandémia miatt egy évvel elhalasztották ugyan, de a konferenciára sajnos a járvány így is rányomta a bélyegét. A konferencia ún. hibrid formában került megrendezésre egy igen jó színvonalú szállodában szigorú higiénés előírások mellett.

  A Magyar Sportorvos Társaság szimpóziumának fő támája a sportolók ellátása volt a Covid-19 pandémia alatt. Kiss Marianna (OSEI) online előadásában bemutatta az Országos Sportorvosi Hálózatot, annak szerepét a Covid ellátásban és a kialakított sportolói…
   

  bővebben >>

 • Kongresszusi értékelés
  [2021.06.16.] - MST - Hírkategória: Általános
  Tisztelt Tagtársak, Hölgyeim és Uraim!

  A Magyar Sportorvos Társaság “Tokió 2020” című kongresszusa sikeresen lezajlott. Az on-line rendezés ellenére 184 regisztrált résztvevőnk volt, ami minden előzetes várakozásunkat felülmúlta.
  82 előadás hangzott el és 9 posztert is láthattunk, a sportorvosláson belül lényegében minden szakterület képviseltette magát. A program összeállításáért köszönet illeti a Tudományos Bizottságot, és különösen annak elnökét. A szekciókhoz tartozó megbeszéléseken értékes vitákat és mindenki számára hasznos információkat hallhattunk. Az üléselnökök feladatai…
   

  bővebben >>

 • A MEAT tájékoztatója a hazánkban jelenleg elérhető COVID19 védőoltásokkal kapcsolatban (2021.02.23.)
  [2021.02.22.] - MST - Hírkategória: Általános
  Magyarországon 2020.12.26-a óta elérhetőek a SARS-CoV-2 vírus ellen aktív immunizálást biztosító oltóanyagok a vírus által okozott COVID-19 fertőzés megelőzésére.

  A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság 2021.02.23-i tájékoztatója a hazánkban jelenleg elérhető COVID19 védőoltásokkal kapcsolatban megtekinthető ide kattintva


 • Videó a Magyar Sportorvos Társaság online tudományos üléséről 2021.01.26-án
  [2021.01.29.] - MST - Hírkategória: Általános
  A Magyar Sportorvos Társaság 2021.01.26-i online tudományos üléséről készült videó megtekinthető alább: