Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  A Magyar Sportorvos Társaság 2023 évi kongresszusa - Elnöki köszöntő
  [2023.03.07.] - MST - Hírkategória: Általános

  Tisztelt Kollégák! Kedves Vendégeink!

   

  Öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a világjárvány után ismét személyes megjelenés formájában köszönthetem a résztvevőket a Magyar Sportorvos Társaság - hagyomány szerint Budapesten megrendezett – kongresszusán. A Testnevelési Egyetem, mint helyszín szimbolikus, szeretnénk a sport és a sportegészségügy kapcsolatát a jövőben még tovább erősíteni.

   

  Társaságunk legfontosabb eseményére hagyományosan kétévente kerül sor, de mivel a legutóbbi kongresszusunk a pandémia miatt on-line térbe kényszerült, ezért még nagyobb várakozással tekinthetünk a személyes találkozásra 5 évet követően. Nagy öröm, hogy a Testnevelési Egyetemen színvonalas, méltó körülmények között, a jelen és a jövő magyar sportszakembereivel közösen tudjuk megrendezni ezt az eseményt.

  Az idei évet, mint fontos sportesemény meghatározza a budapesti atlétika világbajnokság, ami a sportolókon kívül számos sportorvost, sportszakembert vonz Budapestre. Ezért a kongresszus is kiemelten kíván foglalkozni az atlétikát érintő sportorvosi kérdésekkel. Emellett a jövő évi párizsi olimpia is közeleg, számos sportágban már elindultak a kvalifikációs versenyek, amelyekre már elkezdődött a felkészülés, ami sportorvosaink számára is fontos feladatokkal bír.

   

  Fontos ugyanakkor, hogy a hivatásos és a válogatott sportolók mellett minden sportorvoslással, szabadidő sportolókkal foglalkozó szakember is bemutatkozhasson, eredményeik és tapasztalataik megosztása révén hasznos információkat szerezzünk további munkánkhoz. A sportorvoslás multidiszciplináris jellege miatt mindig kíváncsiak vagyunk a társszakmák szakértőinek véleményére is.

   

  A Tudományos és a Szervező Bizottság már nagy energiákkal dolgozik a színvonalas tartalom és zavartalan lebonyolítás érdekében. Reményeink szerint az idei évben ismert külföldi előadók is emelik a kongresszus színvonalát. Külön gondot fordítunk a gyógytornászok és sportszakemberek érdeklődésének felkeltésére is, számukra külön szekciókat is tervezünk.

   

  Örömmel üdvözöljük a kiállító cégek képviselőit, akik az újdonságok bemutatásával emelik a kongresszus színvonalát és főként szponzorainkat, akik nagyban hozzájárulnak a kongresszus magas szintű megrendezéséhez. Köszönet illeti az Asszisztencia Kft-t is mindig megbízható szervező munkájáért.

   

  Kellemes és hasznos időtöltést kívánok minden résztvevőnek.

   

  Dr. Pavlik Attila

Vissza