Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Világversenyeken innen és túl – beszámoló a Magyar Sportorvos Társaság 2023. évi Kongresszusáról
  [2023.06.13.] - MST - Hírkategória: Általános

   

  06.08-09-én került megrendezésre 5 év után ismét személyes részvétellel a Magyar Sportorvos Társaság Kongresszusa. A helyszín, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem színvonalas, méltó körülményeket biztosított, ahol a jelen és a jövő magyar sportszakembereivel közösen tudtuk megrendezni konferenciánkat, hiszen az ingyenes részvételi lehetőséggel 29 nappali tagozatos egyetemi hallgató élt. A sportegészségügynek a sportolók számára fontos szerepét hangsúlyozó köszöntéseket követően (Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár; Dr. Bartha Csaba, MOB operatív igazgató; Prof. Sterbencz Tamás, MTSE rektor) az atlétika budapesti világbajnokságára és a közelgő Párizsi Olimpiai Játékokra való felkészülés jegyében színvonalas és igen intenzív tudományos programot tudhatunk magunk mögött.

  Összesen 87 előadást hallgattunk meg 15 szekcióban, ebből 4 kerekasztal és szimpózium került megrendezésre.  A szimpóziumok érdekes témája sok hallgatót vonzott az előadó terembe, a sportszakemberek részvétele és a sportegészségügy szerepéről való véleménye, a Magyar Artroszkópos Társaság, valamint a Magyar Kardiológus Társaság szimpóziumai vagy a kábítószer használatról vagy a doppinghasználatról való kerekasztal beszélgetések sokáig emlékezetesek maradnak. A kongresszusra összesen 258 fő regisztrált, 2 szponzor és további 11 kiállító cég vett részt. Résztvevők érkeztek az ország egész területéről, de voltak külföldi résztvevők is Ausztriából, Németországból, az Egyesült Királyságból és Olaszországból, valamint 3 külföldi meghívott zoom kapcsolaton keresztül csatlakozott Franciaországból és az Amerikai Egyesült Államokból.

   

  Az előadók közül 9 előadás a Fiatalok Fóruma keretében lett bemutatva, nagyon magas színvonalú előadásokat hallhattunk mindegyikőjüktől. Külön gratulálunk a pályázaton díjazottaknak, Fábián Dávid (Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápia Tanszék) első, Sinka Gréta (Semmelweis Egyetem Rácz Károly Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola) második és dr. Juhász Vencel (Semmelweis Egyetem - Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika) harmadik díjat kapott.

   

  Az előadások absztraktjai a Sportorvosi Szemle 2023/1. számában olvashatók.

   

  Köszönjük a Tudományos és a Szervező Bizottság munkáját, köszönet a támogató cégeknek, hogy hozzájárultak a konferencia sikeréhez és külön köszönjük az Asszisztencia Kft. munkatársainak professzionális közreműködését a konferencia megrendezésében.

   

  Dr. Pavlik Attila

  A kongresszus elnöke

Vissza